News

Multiplier event at Locodeni

 
In the frame of the Eco-Motive project, Civitas Foundation from Odorheiu Secuiesc organizes a course in the topic of propagation and grafting of fruit trees. The place of the event is Locodeni where in partnership with LIA Foundation will be developed a traditional orchards on ecological principles.

VI. Fruit Festival of Odorhei Region,19 - 21 September 2014.

Civitas Foundation for Civil Society will organize from 19 to 21 September 2014 the 6th Fruit Festival of Odorhei Region.

You are welcome!

„Székelygyümölcs” was presented in Ukraine

1-3 April in Antalovici (Ukraine) took place the 4th Workshop for regional development in Carpatian basin. The workshop was organized by CESCI (Central European Service for Cross-border Initiatives). The main theme was: Local value, local and regional development based on local value.

For a more humane and sustainable future

Organized by Civitas Foundation for Civil Society and the Székelygyümölcs Association, The Fruit Festival of Odorhei had twice many visitors as the previous edition.

Traditional sapling planting in the Nyikó Valley

Civitas Foundation launched several initiatives to preserve the natural resources of the Odorhei Region.

A munci din 1809 pentru comunitãțile viabile

Societatea Norvegianã Regalã pentru Dezvoltare (Norges Vel) este o organizație neguvernamentalã independentã și non-profit, care are în prezent 33 de organizații membre și numãrã 1100 de membrii individuali. 
 
 Se focalizeazã în principal la dezvoltarea comunitãților locale viabile prin dezvoltarea afacerilor, atât în țarã, cât și pe tot cuprinsul globului. În afara activitãților efectuate în Norvegia sunt în prezent implicați în diferite proiecte în Balcani, Africa Occidentalã, Orientalã și de Sud precum și în Europa de Est.     
 
 
Cea mai mare parte a personalului, numãrând 40 de specialiști, lucreazã în biroul principal situat în apropierea lui Oslo. În Norvegia mai dispune de douã birouri regionale. Pe lângã astea mai are sedii în Tanzania, Kosovo și Macedonia. 
 
În anul 2008 Norges Vel a avut venituri de 60 milioane de coroane. 
 
Viziune
Viziunea organizației este de a aduce contribuție la dezvoltarea comunitãților locale viabile.
 
Puncte tari
În cadrul organizației lucreazã specialiști bine calificați, care au doctorat și studii postuniversitare precum și calificare vocaționalã. Are acces la o rețea globalã de alți specialiști și medii profesionale, lideri industriași, ONG-uri, oficialitãți locale și regionale, departamente guvernamentale, organizații internaționale. În Consiliul de Conducere fac parte membrii dedicați,  care reprezintã o scarã largã a societãții norvegiene, cu experiențã în afaceri la nivel național și internațional.
 
Obiective 
  • Managementul lanțului de valori.
  • Dezvoltarea afacerilor și investigare în general, incluzând cartografierea și dezvoltarea piețelor/lanțurilpr de vânzare în particular. Managementul proceselor/proiectelor și consultanțã în cadrul dezvoltãrii sustenabile a afacerilor.  
  • Competențe specifice în cadrul responsabilitãții sociale a intreprinderilor, afaceri bazate pe resurse naturale, întreprinderi mici și mijlocii, energie regenerabilã, colaborare între întreprinderi și cooperative noi.   
  • Training general de afaceri și de capacitate.
 
Experiențã internaționalã
Norges Vel are peste 30 de ani de experiențã internaționalã și aproape 50 % din activitatea ei sunt efectuate la nivel internațional.  
Norges Vel are sedii naționale în Kosovo și Macedonia și un sediu regional în Tanzania.  
 
Are o strânsã cooperare cu Agenția Norvegianã pentru Cooperare de Dezvoltare (Norad) și cu Ministerul Norvegian al Afacerilor Externe (MFA). 
 
Contact
Norges Vel, PO Box 115, N-2026 Skjetten, Norway.
Phone: +47 64 83 20 00 Fax +47 64 83 20 01
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.