Hírek

Tervezzük meg a gyümölcsösünket
Tervezzük meg a gyümölcsösünket témában szervez a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az Etédi Polgármesteri Hivatallal együttműködve egy egynapos képzést az ECO-MOTIVE projekt keretében. 
 
 
Bővebben...:
Multiplikációs rendezvény Lókodban
 
A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az ECO-MOTIVE projekt keretében egy egynapos faoltási gyakorlatot szervez Lókodban, ahol egy ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítását indítottuk el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben. 
Bővebben...:
Faoltási képzés Lókodban

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az ECO-MOTIVE projekt keretében egy egynapos faoltási gyakorlatot szervez Lókodban, ahol egy ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítását indítottuk el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben.

Bővebben...:
Képzések a Tündérkert program keretében

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Tündérkert program keretében december óta gyűjti a hagyományos gyümölcsfákról az oltóvesszőket. 2015 januárjától rendszeresen tart oktatást magról való szaporításról, oltóvesszőgyűjtésről és tárolásról, illetve különböző oltási gyakorlatokat ismertet az egynapos képzések során.

Bővebben...:
A tájfajták szerepe a fenntartható vidékfejlesztésben - konferencia program

Helyszín: Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Tamási Áron utca 15.

Bővebben...:

Az Agora Egyesület nonprofit környezetvédelmi egyesület. 2001-ben jött létre biológia, ökológia, földrajz és szociológia területén dolgozó szakemberek és mások által, akik tenni akartak a természetért és a környezetért.

Küldetése: feljavítani a környezet minőségét az által, hogy kialakít egy ökológiai szempontból öntudatos társadalmat Udvarhelyszéken.  

Célkitűzése: a környezet védelme és a természeti értékek megtartása a fenntartható fejlesztés elveinek promóciója, az ökológiai nevelés és a tényszerű cselekvés által.

Az Egyesület tevékenysége az udvarhelyszéki régióra összpontosul. Eddig néhány projektet valósított meg a hulladék- és vízgazdálkodás, a természetvédelem és az ökológiai nevelés területén.

Legfontosabb programok és projektek:

  • környezetvédelmi nevelés;
  • fenntartható hulladékgazdálkodás Udvarhelyszéken, együttműködésben egyéb nemkormányzati szervezetekkel és közigazgatási intézményekkel;
  • sajtócikkek közlése a helyi újságban „Zöld szem” sorozatcím alatt;
  • „Vidéki közösségek harmóniában a természettel”, a természet megtartásának udvarhelyszéki folyamata, a Polgár-Társ Alapítvány kezdeményezésével;
  • „Partnerség a Vargyas-völgye természeti forrásainak megőrzéséért és fenntartható használatáért”, amely Homoródalmás község közösségének bevonásával történik;
  • „Agro-bio diverzitás és fejlesztés” - összpontosítva a homoródalmási gyümölcsösök újraélesztésére;
  • „Vargyas-völgye, Idegenforgalom és Biogáz”, amely fenntartható megoldások alkalmazására törekszik egy integrált nevelési rendszer keretében Homoródalmáson.

Az egyesület eddigi támogatói: Partnerség a Környezetvédelemért Alapítvány, Regionális Környezetvédelmi Központ, Communitas Alapítvány, az  Európai Unió Phare programja, Hargita Megye Tanácsa, GEF/SGP és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány.

 

Cím, elérhetőség, kapcsolatszemély:

RO-535600 Székelyudvarhely
OP.1, CP. 56.
Bethlen Gábor u. 43. szám
tel.: +40–266-219549
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.green-agora.ro 
elnök: Péter Pál (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
ügyvezető igazgató: Ambrus László (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )